پرورش قارچ خوراکی
پرورش قارچ خوراکی
رشد روزافزون جمعیت و پرهزینه بودن تولید پروتئین جانوری و نیاز به استفاده از منابع جدیدکم چرب و کم کالری ایجاب میکند که در جستجوی منابع جدید پروتئین باشیم.
قارچ های خوراکی، یکی از مهمترین و سالم ترین منابع پروتئینی غیر جانوری هستند که هم اکنون جایگاه با ارزشی در کشاورزی، تغذیه و صنعت دارند. پرورش قارچ خوراکی در ایران با توجه به نیروی کار ارزان و فراوانی کاه و کلش غلات خصوصاً گندم و برنج و کودهای حیوانی خصوصاً مرغی (که به وفور در مرغداری ها تولید می شود) مقرون به صرفه است. با این توضیحات، باید برای کارآمدتر کردن صنعت تولید قارچ ، تقویت دانش فنی نیروی انسانی فعال در این زمینه را بالا برد.
اهداف دوره:
ارتقای سطح دانش و مهارتهای فراگیران در زمینه تولید صنعتی قارچهای خوراکی.
شرایط پذیرش فراگیران در دوره:
دارا بودن شرایط خواندن و نوشتن
مدت دوره:
35 ساعت
ساعت (17ساعت نظری و 18 ساعت عملی)
نحوه برگزاری دوره: حضوری
طول مدت برگزاری دوره :3 ماه
توانایی فراگیران در پایان دوره:
فعالیت در پرورش صنعتی قارچهای خوراکی یا مشاغل جانبی مرتبط با پرورش قارچ و بخش تحقیقات.
سرفصل های دوره:
اهمیت و جایگاه قارچ های خوراکی
تهیه بستر کست
- مراحل مختلف تهیه کمپوست پاستوریزاسیون و آماده سازی نهایی بستر کشت
- تهیه عملی کمپوست
- تهیه و نگهداری اسپاون مادری
- تهیه و نگهداری اسپاون تجاری
- عملی مایه زنی
- عملی خاک دهی
- عملیات برداشت
عوامل کاهنده عملکرد
فناوری و فرآوری پس از برداشت
مشاغل وابسته و تدوین طرح های توجیهی