پرورش قارچ خوراکی

پرورش قارچ خوراکی

رشد روزافزون جمعیت و پرهزینه بودن تولید پروتئین جانوری و نیاز به استفاده از منابع جدیدکم چرب و کم کالری ایجاب میکند که در جستجوی منابع جدید پروتئین باشیم.

قارچ های خوراکی، یکی از مهمترین و سالم ترین منابع پروتئینی غیر جانوری هستند که هم اکنون جایگاه با ارزشی در کشاورزی، تغذیه و صنعت دارند. پرورش قارچ خوراکی در ایران با توجه به نیروی کار ارزان و فراوانی کاه و کلش غلات خصوصاً گندم و برنج و کودهای حیوانی خصوصاً مرغی (که به وفور در مرغداری ها تولید می شود) مقرون به صرفه است. با این توضیحات، باید برای کارآمدتر کردن صنعت تولید قارچ ، تقویت دانش فنی نیروی انسانی فعال در این زمینه را بالا برد.

اهداف دوره:

ارتقای سطح دانش و مهارتهای فراگیران در زمینه تولید صنعتی قارچهای خوراکی.
 

شرایط پذیرش فراگیران در دوره:

دارا بودن شرایط خواندن و نوشتن

مدت دوره:

35 ساعت

ساعت (17ساعت نظری و 18 ساعت عملی) 
نحوه برگزاری دوره: حضوری 
طول مدت برگزاری دوره :3 ماه 

توانایی فراگیران در پایان دوره:
فعالیت در پرورش صنعتی قارچهای خوراکی یا مشاغل جانبی مرتبط با پرورش قارچ و بخش تحقیقات.


سرفصل های دوره: 
اهمیت و جایگاه قارچ های خوراکی

تهیه بستر کست

  • مراحل مختلف تهیه کمپوست پاستوریزاسیون و آماده سازی نهایی بستر کشت
  • تهیه عملی کمپوست
  • تهیه و نگهداری اسپاون مادری
  • تهیه و نگهداری اسپاون تجاری
  • عملی مایه زنی
  • عملی خاک دهی
  • عملیات برداشت

عوامل کاهنده عملکرد

فناوری و فرآوری پس از برداشت

مشاغل وابسته و تدوین طرح های توجیهی