کشت تا فرآوری زعفران
کشت و فرآوری زعفران
زعفران (Crocus sativus L.) به عنوان گرانبهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد و در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، دارویی، رنگرزی، عطرسازی و هنر کاربرد دارد. در طب جدید بررسیهای انجام شده نشان می دهد که زعفران باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون شده و همچنین به عنوان داروی ضد سرطان مطرح است و در طب قدیم به عنوان آرام بخش، خلط آور، نشاط آور، تحریک کننده معده، برطرف کننده اسپاسم و قاعده آور شناخته شده است.
.با توجه به خواص دارویی و همچنین استفاده در صنعت غذا و بازده بالای اقتصادی این کشت و سازگاری با آب و هوای استان چهارمحال و بختیاری کشت این گیاه با استقبال زیادی در سال های اخیر روبرو بوده است از طرفی با توجه به شرایط خاص ژنتیکی این گیاه و عدم نیاز به آبیاری و رسیدگی های متعدد امکان کشت توسط افراد عادی نیز محیا می باشد
اهداف دوره:
1ـآشنایی با مراحل کاشت داشت و برداشت زعفران
2ـآموزش نحوه نگهداری و تکثیر آنان
3-آشنایی با بسته بندی بازار فروش زعفران
4-آشنایی با خواص درمانی و غذایی زعفران
5_آشنایی با انواع کشت زعفران(هیدروپونیک ،آئروپونیک و کشت سنتی )
6-اشتغالزایی خانگی و غیرخانگی
شرایط پذیرش فراگیران در دوره:
دارا بودن شرایط خواندن و نوشتن
مدت دوره:
38 ساعت
ساعت (30ساعت نظری و 8 ساعت عملی)
نحوه برگزاری دوره: حضوری
طول مدت برگزاری دوره :3 ماه
توانایی فراگیران در پایان دوره:
1-آشنایی با گیاه زعفران و خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن
2-آشنایی با روش های مختلف کشت زعفران
3-توانایی راه اندازی کسب و کار خانگی یا کشت در زمین های کشاورزی
سرفصل های دوره:
آشنایی با گیاه شناسی زعفران