کشت تا فرآوری زعفران

کشت و فرآوری زعفران

زعفران (Crocus sativus L.) به عنوان گرانبهاترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد و در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، دارویی، رنگرزی، عطرسازی و هنر کاربرد دارد. در طب جدید بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که زعفران باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون شده و همچنین به عنوان داروی ضد سرطان مطرح است و در طب قدیم به عنوان آرام بخش، خلط آور، نشاط آور، تحریک کننده معده، برطرف کننده اسپاسم و قاعده آور شناخته شده است.

.با توجه به خواص دارویی و همچنین استفاده در صنعت غذا و بازده بالای اقتصادی این کشت و سازگاری با آب و هوای استان چهارمحال و بختیاری کشت این گیاه با استقبال زیادی در سال های اخیر روبرو بوده است از طرفی با توجه به شرایط خاص ژنتیکی این گیاه و عدم نیاز به آبیاری و رسیدگی های متعدد امکان کشت توسط افراد عادی نیز محیا می باشد 

اهداف دوره:

1ـآشنایی با مراحل کاشت داشت و برداشت زعفران

 2ـآموزش نحوه نگهداری و تکثیر آنان

 3-آشنایی با بسته بندی بازار فروش  زعفران

 4-آشنایی با خواص درمانی و غذایی زعفران

 5_آشنایی با انواع کشت زعفران(هیدروپونیک ،آئروپونیک و کشت سنتی )

6-اشتغالزایی خانگی و غیرخانگی

شرایط پذیرش فراگیران در دوره:

دارا بودن شرایط خواندن و نوشتن

مدت دوره:

38 ساعت

ساعت (30ساعت نظری و 8 ساعت عملی) 
نحوه برگزاری دورهحضوری 
طول مدت برگزاری دوره :3 ماه 

توانایی فراگیران در پایان دوره:
1-آشنایی با گیاه زعفران و خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن

2-آشنایی با روش های مختلف کشت زعفران 

3-توانایی راه اندازی کسب و کار خانگی یا کشت در زمین های کشاورزی  

سرفصل های دوره
آشنایی با گیاه شناسی زعفران

آشنایی با اصول مدیریت خاک و عملیات  کشت

آشنایی با انواع روش های کشت زعفران

آشنایی با بیماری ها و آفات زعفران

اصول برداشت ، خشک کردن و بسته بندی  زعفران